HusselWoord Desktop 1.0

 

Verkrijgbaar in de Mac App Store

copyright © JonkerWare 2012 All rights reserved

Op het speelscherm worden de woorden die de speler maakt in 5 lijsten zichtbaar.

In HusselWoord is het de bedoeling om van de letters van een woord zo veel mogelijk nieuwe woorden te maken, er worden punten gegeven voor elk gevonden woord.

Er kan gekozen worden voor het spelen met woorden van 4, 5, 6 of 7 letters, klik na de keuze op de knop ’HusselWoord Spelen’ om naar het speelscherm te gaan.

Na het klikken op de knop ‘Start Spel’ zal het programma de naam van de speler vragen en wordt er een woord gekozen met het aantal letters dat de speler heeft gekozen. Op basis van het gekozen woord zal het programma bepalen hoeveel woorden in de woordenlijsten voorkomen die met de letters van het gekozen woord te maken zijn, de groene cijfers bovenin  het scherm geven de gevonden aantallen weer.

Een nieuw woord wordt ingevoerd door het klikken met de muis op de letters van het woord dat het programma heeft gekozen. Met de knop ‘Herstel’ kan de invoer ongedaan gemaakt worden, de knop ‘Controleer’  vergelijkt het gemaakte woord met de woorden die het programma heeft gevonden.

Er is bij het maken van het programma gekozen om de ‘IJ’ als 1 letter te rekenen, dus in onderstaand scherm wordt het woord ‘landijs’ als een woord van 6 letters beschouwd.

Het gemaakte woord “anijs’ wordt beschouwd als een 4 letter woord.

Het spel is afgelopen als alle door het programma gevonden woorden zijn ingevoerd, de behaalde punten worden opgeslagen en kunnen eventueel zichtbaar gemaakt worden in het scherm met de hoogste scores.

Als het spelen voortijdig wordt gestopt door gebruik van de knop ‘Stop Spel’ zal het programma de gevonden mogelijke woorden laten zien in de 5 lijsten en kan er eventueel voor worden gekozen om opnieuw te spelen.

In de Scorelijst worden de hoogste 20 scores weergegeven, de lijst leegmaken kan met de knop ‘Maak scorelijst leeg’.

Het programma maakt gebruikt van interne woordenlijsten die woorden bevatten van 3, 4, 5, 6 en 7 letters, de gebruiker kan woorden zoeken, toevoegen en verwijderen.

Menu
 Home
 WoordTris
 HusselWoord
 HusselWoord-desktop
 SimplePuzzle
 VeegWoord
 SwipeWord
 LetterStapel
 PileOfLetters
 BuchstabeStapelHome.htmlWoordTris.htmlHusselWoord.htmlSimplePuzzle.htmlVeegWoord.htmlSwipeWord.htmlLetterStapel.htmlPileOfLetters.htmlBuchstabeStapel.htmlshapeimage_1_link_0shapeimage_1_link_1shapeimage_1_link_2shapeimage_1_link_3shapeimage_1_link_4shapeimage_1_link_5shapeimage_1_link_6shapeimage_1_link_7shapeimage_1_link_8